Hoppa till sidans innehåll

SM-brons till Varberg!

19 MAJ 2013 20:13
Rocksulan i Karlstad bjöd oss på tidernas upplevelse när de den 17-18 maj arrangerade SM i BRR och Tiodans. Solen i Karlstad kompletterades med 28 plusgrader utomhus och det är ingen större överdrift att påstå att den fullsatta Karlstad CCC Arena kokade.
De flesta dansarna i Varbergs trupp var på plats redan på torsdagskvällen. Först ut på fredagen var klassen Bugg Junior, där vi hade två par som startade nämligen Viktor och Evelina samt Mattias och Linnea.
Tack vare datoriserat bedömningssystem fick vi snabbt reda på att Mattias och Linnea gått vidare till uttagning 2. Där tog det sedan stopp.
Juniorerna hade även en uttagning i Boogie Woogie på fredagen. Mattias och Linnea gjorde en bra dans men tyvärr räckte det inte till semifinal.
Lördagen inleddes med semifinal i Lindy Hop redan klockan nio. Klockan fem ringde väckarklockan för att frukost sminkning och håruppsättningar skulle hinnas med. Ella och Felix tog sig till Lindyfinal som näst bästa par.
Efter tiodansarnas semifinaler var det så dags för våra dubbelbuggare Malte, Evelina och Linnea att dansa sin semifinal. Programmet satt perfekt men konkurrensen var stenhård och tyvärr fick vi inte med dem till final.
Efteren välbehövlig lunchpaus med bensträckare (för oss som satt på läktaren) drog så finalerna igång.
Lindyfinalen inleddes med showcase, d.v.s. en koreograferad runda till egen musik. Del två av lindyfinalen bestod av ett jam och när poängen räknades samman stod Ella och Felix som bronsmedaljörer. Vi säger grattis till alla fina dansprestationer och dessutom ett stort tack till vår lagledare Katta och chaufförerna Ulf och Jonas som körde skytteltrafik mellan hotellet och tävlingsarenan.
  • Skapad: 19 MAJ 2013 20:13

uppladdning

Linnea, Evelina, Malte, Mattias och Viktor stod alla för fina prestationer vid SM i Karlstad.

Alla resultat finns på swingwebben.

Skribent: Eva Kollberg

Varbergs Sparbank

 

Dansskor

Klubbens medlemmar får

10% rabatt vid köp av skor

 

 RF SISU Halland

 

Svenska Danssportförbundet

 

DansTV

Postadress:
Varbergs SDK - Danssport
Elisabet Hagstrand, Hamravägen 4
51171 Fritsla

Kontakt:
Tel: 0702394405
E-post: This is a mailto link

Se all info